Pionirke AK „Dinamo“ Pančevo među najboljima u Srbiji

PANČEVO – Sremska Mitrovica je 3. juna bila domaćin finalnog takmičenja za pionire pod nazivom „Ekipno prvenstvo Srbije za pionire“. Atletičari Dinama iz Pančeva grupno su zauzeli deseto mesto od 150 klubova koliko je učestvovalo na takmičenju.

Takmičenje je okupilo 18 najboljih ekipa Srbije u pionirskoj konkurenciji, a među njima je bio i AK „Dinamo“ Pančevo kao jedini predstavnik pančevačke atletike.

Takmičenje se sastoji od 10 disciplina, a svaka ekipa ima po jednog pedstavnika po disciplini. Na kraju takmičenja se zbrajaju bodovi i proglašavaju se najuspešnije ekipe u Srbiji.

AK „Dinamo“ Pančevo zauzeo je 10-to mesto sa osvojenih 89 poena.

„Ako kažemo da je pobednička ekipa imala 105 poena, a da nam je samo 7 poena falilo za četvrto mesto mogu reći da je rezultat fenomenalan. Prvo ću da istaknem da je ekipa sastavljena od pančevačke dece i da ni jedan takmičar nije doveden za pare da bi pojačao ekipu kao u većini loptaških sportova kojim se hvalimo). Sledeća bitna stvar su uslovi u kojima treniramo. Mi smo izašli na megdan atletskim ekipa koji ,,zamislite“ treniraju na atletskim stadionima u 21. veku. Za nas je to još uvek samo velika želja! A ipak smo mnoge pobedili“, izjavio je prof. Ljupčo Cvetkoski.

Trener se zahvalio celoj ekipi AK „Dinamo“ Pančevo koji su dali svoj maksimum da dostojno reprezentuju svoj grad Pančevo. Sastav ekipe: Iva Anđelovski, Mina Mićić, Selena Kajević, Marija Igić, Jana Grujić, Savana Kurak i Ksenija Mrkela.

„Ne bih ovom prilikom isticao niti jednu atletičarku iako je bilo sjajnih rezultata i ličnih rekorda, jer su sve devojke dale svoj maksimum“, zaključio je u svom izveštaju trener: prof. Ljupčo Cvetkoski.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: