logo transparend vojvodina uzivo

Pink pasta je jelo koje morate spremiti: Iskoristite cveklu na najbolji način

Ne ostaje vam ništa drugo, nego da uživate u njoj!

Jeste li već probali pink pastu? Ako niste, onda je to definitivno nešto što treba da uradite, ako jeste, onda treba isprobati ovaj recept.

Ova pasta se priprema sa sosom od cvekle i ne samo da izgleda kao pravi moderni obrok, već je i vrlo zdrav ručak.

Sastojci za pink pastu:
300 g paste
300 g cvekle
beli luk u prahu
maslinovo ulje
so
biber
dve i po kašike feta sira
parmezan
origano
Priprema pink paste:
Za početak stavite pastu da se krčka, a za to vreme pripremite sos.

Cveklu  lepo očistite i operite.

Sa malo maslinoog ulja preljite cveklu i stavite u rernu da se peče na 180 stepeni oko 15 minuta.

Kada je izvadite iz rerne, izblendajte je i dodajte beli luk, so, biber. Dodajte vodu da ne bi bila poput pirea.

Pomešajte pesto od cvekle sa pastom i malo origana, pa rukom izmrvite fetu i dodajte pasti. Možete promešati,  a možete je i ostaviti odozgore.

Dodajte malo parmezana i servirajte.

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.