logo transparend vojvodina uzivo

Pilot projekat Saveta za bezbednost saobraćaja i Crvenog krsta Plandište

PLANDIŠTE – Savet za bezbednosti saobraćaja opštine Plandište, u saradnji sa Crvenim krstom Plandište, realizovao je akciju pod nazivom „Prva pomoć za najmlađe“. Cilj ovogodišnje akcije je upoznavanje dece predškolskog uzrasta sa osnovnim elementima prve pomoći, kako se ponašati u opasnim situacijama, kako reagovati u slučaju povreda, sa osnovnim pravilima u saobraćaju, bezbednog prelaska ulice i bezbednog izlaska iz automobila.

Tokom ovog predavanja deci su uručeni promotivni materijali, Pažljivkova bojanka, blokčić sa brojevima telefona hitnih službi, rasporedi časova za buduće polaznike u prvi razred i fluorescentna narukvica. Pokloni su obezbeđeni za sve mališane i biće blagovremeno dostavljeni svoj deci koja iz opravdanih razloga nisu mogla da prisustvuju predavanjima.

Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Plandište aktivno radi na promociji bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, na edukaciji najmlađih i razvoju svesti o obaveznosti poštovanja saobraćajnih pravila. U saradnji sa Crvenim krstom Plandište svake godine organizujemo nekoliko edukativnih predavanja i predstava za najmlađe. Crveni krst Plandište po prvi put organizuje ovaj pilot projekat „Prva pomoć za najmlađe“, koji smo prepoznali kao važan element u edukaciji najmlađih.

Organizacija edukativnih predavanja sa najmlađima odavno je prešla u tradiciju, a sve zahvaljujući aktivnosti i radu Crvenog krsta Plandište i njihovih volontera. Ove godine učešće je uzelo više od 30 polaznika ove mini obuke, na šta sam vrlo ponosan, pre svega jer deca kroz interaktivne razgovore sa volonterima i članovima saveta uče osnovna pravila u sabraćaju i načine pružanja prve pomoći. U narednom periodu kroz realizaciju različitih projekata želimo da stavimo akcenat na bicikliste, mlade vozače i vozače motocikla, jer smatramo da tu treba posvetiti više pažnje radi bezbednosti svih kategorija učesnika u saobraćaju“, izjavio je Jovan Repac, predsednik Opštine Plandište.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.