Piletina u pavlaci i krem siru pravi se brzo, pamti se dugo i sprema često

Ukoliko danas ne znate šta biste lepo pripremili za ručak, recepti za piletinu u pavlaci i siru će vas oduševiti i zasititi.

Pritom vam za pripremu ne treba mnogo vremena.

Prvo zato što je veoma jednostavan, izdašan, neverovatno ukusan i zdrav onoliko koliko vi mislite da treba, a to zavisi od namirnica koje koristite.

Savet je da koristite sveže pileće meso.

Potrebno je:

1 pileće belo meso
2 lista suve slanine
100 ml pavlake za kuvanje
3 lista kačkavalja
1 kašika nekog sirnog namaza
3 čena belog luka
200 ml mleka
100 ml vode
1 kašika brašna
suvi začin
origano
peršunov list
mleven biber
po želji tucan ljuta paprika
50 ml ulja

Priprema:

1. Suvu slaninu iseckajte na kockice. Tiganj podmažite uljem, pa propržite slaninicu da se zarumeni i porumeni.

2. Dodajte isfiletirano meso. Sipajte malo vode, pa dinstajte  da omekša pa zapecite sa jedne i druge strane. Izvadite meso pa u šerpu dodajte ostatak ulja, ubaciti brašno i izgnječen beli luk da krem dobije boju.

3. Dodajte mleko i vodu i mešajte da ne zagori, iznešajte pavlaku i sir pa ubacite u sos i izjednačite, ubacite suvi začin, origano mleven biber i vratiti na šporet. Ubacite meso i na veoma laganoj vatri prokrčkajte minut-dva.

4. Pred kraj dodajte dva-tri lista kačkavalja da se istopi. Pospite sitno seckanim peršunovim listom ili po želji tucanom ljutom paprikom.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.