Piletina na lovački je jelo uz koje možete poslužiti prilog koji vam odgovara, pirinač, krompir pire, njoke, špagete.
Sastojci:
1,5 pileća prsa (bez kosti), 500 g šampinjona
1 veći luk
100 ml belog vina
prstohvat peršinovog lista
800 ml pileće supe
2 žlice oštrog brašna
2 žlice kisele pavlake
1 žlica senfa
100 vode
sol, biber
Priprema:
Pileće belo meso izrezati na tanje odreske, začiniti ih solju i biberom, pa popržiti na jako u tiganju na malo ulja.
Meso izvaditi na stranu. Na istom ulju pržiti sitno seckan luk, pa kada luk uven dodati šampinjone izrezane na komadiće.
Promešati i pustiti da pečurke pustu svoju tečnost.
Začiniti jelo solju i paprom, dodati prstohvat usitnjenog peršinovog lista, pileću supu, pa pustiti da prokuha. Tada u sos vratiti meso pa poklopljeno dinstati, još 15 minuta.
Sos zgusnuti mešavinom brašna, kisele pavlake, senfa i vode. Pustiti da prokuva nekoliko minuta i poslužiti uz prilog po želji.
Prijatno.
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.