Piletina na lovački način u sosu od pečuraka, užitak u ukusu i aromi

Piletina na lovački je jelo uz koje možete poslužiti prilog koji vam odgovara, pirinač, krompir pire, njoke, špagete.

Sastojci:

1,5 pileća prsa (bez kosti), 500 g šampinjona
1 veći luk
100 ml belog vina
prstohvat peršinovog lista
800 ml pileće supe
2 žlice oštrog brašna
2 žlice kisele pavlake
1 žlica senfa
100 vode
sol, biber

Priprema:

Pileće belo meso izrezati na tanje odreske, začiniti ih solju i biberom, pa popržiti na jako u tiganju na malo ulja.

Meso izvaditi na stranu. Na istom ulju pržiti sitno seckan luk, pa kada luk uven dodati šampinjone izrezane na komadiće.

Promešati i pustiti da pečurke pustu svoju tečnost.

Začiniti jelo solju i paprom, dodati prstohvat usitnjenog peršinovog lista, pileću supu, pa pustiti da prokuha. Tada u sos vratiti meso pa poklopljeno dinstati, još 15 minuta.

Sos zgusnuti mešavinom brašna, kisele pavlake, senfa i vode.  Pustiti da prokuva nekoliko minuta i poslužiti uz prilog po želji.

Prijatno.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.