Pileći bataci u soja-sosu sa medom: Ovom jelu niko ne može da kaže „ne“

Današnji predlog se odnosi na jedan vrlo jednostavan ručak, iako vam možda ne izgleda tako na prvi pogled. Ovako spremljena piletina ne zahteva ni puno vremena, ni truda u kuhinji.

Iznenadite svoje ukućane malo drugačijim jelom i ne brinite da li će im se dopasti. Deca, recimo, obožavaju ovako spremljene batake jer je meso sočno i mekano unutra, a spolja je sladunjava hrskava korica.

Ručak nije kompletan ako nema i nečeg „na kašiku“, stoga pripremite laganu krem čorbu od krompira, a na kraju se zasladite kremastim monte kolačem, koji podseća na detinjstvo.

Sastojci: 

4 pileća bataka sa karabatkom
2 kašičice meda
8 kašike soja-sosa,
3 čena belog luka
100 ml ulja (malsinovog ili suncokretovog)
malo karija, vegete, soli i bibera
2 kašike kečapa

Priprema:

Batake dobro oprati i posušiti.

U posebnoj posudi pomešajte soja-sos, maslinovo ulje, sitno seckan beli luk, kari, biber , kečap i med.

Piletinu složiti u nauljen pleh ili vatrostalnu činiju. Preko mesa staviti vegetu i dobro utrljati. Potom meso preliti sosom. Ostaviti u frižideru 2-3 sata ili ako imate vremena najbolje preko noći.

Meso peći 20 minuta poklopljeno na 180 stepeni, pa ga okrenuti na drugu stranu i peći još 20 minuta. Nakon toga skinuti poklopac i peći još dvadesetak minuta bez poklopca.

Za to vreme možete meso okrenuti da bi se korica lepo zapekla.

Kao prilog možete poslužiti krompir pire, ali i pirinač ili povrće.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.