Današnji predlog se odnosi na jedan vrlo jednostavan ručak, iako vam možda ne izgleda tako na prvi pogled. Ovako spremljena piletina ne zahteva ni puno vremena, ni truda u kuhinji.
Iznenadite svoje ukućane malo drugačijim jelom i ne brinite da li će im se dopasti. Deca, recimo, obožavaju ovako spremljene batake jer je meso sočno i mekano unutra, a spolja je sladunjava hrskava korica.
Ručak nije kompletan ako nema i nečeg “na kašiku”, stoga pripremite laganu krem čorbu od krompira, a na kraju se zasladite kremastim monte kolačem, koji podseća na detinjstvo.
Sastojci:
4 pileća bataka sa karabatkom
2 kašičice meda
8 kašike soja-sosa,
3 čena belog luka
100 ml ulja (malsinovog ili suncokretovog)
malo karija, vegete, soli i bibera
2 kašike kečapa
Priprema:
Batake dobro oprati i posušiti.
U posebnoj posudi pomešajte soja-sos, maslinovo ulje, sitno seckan beli luk, kari, biber , kečap i med.
Piletinu složiti u nauljen pleh ili vatrostalnu činiju. Preko mesa staviti vegetu i dobro utrljati. Potom meso preliti sosom. Ostaviti u frižideru 2-3 sata ili ako imate vremena najbolje preko noći.
Meso peći 20 minuta poklopljeno na 180 stepeni, pa ga okrenuti na drugu stranu i peći još 20 minuta. Nakon toga skinuti poklopac i peći još dvadesetak minuta bez poklopca.
Za to vreme možete meso okrenuti da bi se korica lepo zapekla.
Kao prilog možete poslužiti krompir pire, ali i pirinač ili povrće.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.