“Piksi hteo da uđe pod kožu navijačima, desio se raspad”: Bivši as Hrvatske do detalja analizirao poraz Srbije

Cvitanović smatra da su fudbaleri Srbije bili nespremni

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Brazila u meču prvog kola Grupe G na Svetskom prvenstvu u fudbalu, a ovaj meč anlizirao jeaktualni trener Šibenika i nekadašnji hrvatski reprezentativac Mario Cvitanović.

Cvitanović je istakao da je odlučila nedovoljna spremnost pojedinih fudbalera Srbije.

– Nedostatak spremnih igrača – Mitrovića, Vlahovića i Kostića, koji su izrazito bitni za njihovu igru. Imali su samo jednog igrača pravog, nisu imali Kostića koji je specifičan po toj levoj strani. Vlahović u drugom delu kad je ušao nije bio raspoložen. Zanimale su me reakcije, prebacio sam na njihovu televiziju. Piksi je rekao – zanima me zašto smo fizički pali. Ja mislim da je postavka s Mitrovićem koji je do pre 10 dana bio na štakama bila pogrešna. On nije spreman, nije dugo igrao. Kostić nije igrao, Vlahović takođe. Piksi je hteo sa istim stilom kako je došao na Svetsko prvenstvo, kao i sa istim očekivanjima, hteo je da uđe pod kožu navijačima i celokupnoj javnosti.

Cvitanović je potom istakao da li bi Mitrović i Vlahović igrali da je on selektor Srbije.

– Moraš ih voditi na turnir. Teško je stavljati se u ulogu selektora. Titeu su svi zamerali zašto ne igra Jesus. A onda se desi Rišarlison koji za njegovu koncepciju i zahteve izgleda sjajno. I selektoru više paše. Srbija? Ako ih gledamo, šta su hteli? Da pritisnu visoko. Hteli su da dobiju posed, da dođu naprijed, guraju na bokove pa centaršuteve prema Mitroviću. On nije centarfor koji će pobeći, njemu bi trebalo lopte donositi. To se nije dogodilo. I onda je pao prvi gol, Piksi vadi Lukića i stavlja drugog špica Vlahovića. Dogodio se raspad, mogli su primiti još sedam golova – rekao je Cvitanović.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: