Pikantno mađarsko varivo idealno za hladne dane

U zavisnosti od toga da li volite ljuta jela ili, pak, ne, količinu začina možete da dozirate u ovom jelu.

Sastojci:

2 šargarepe
2 glavice luka
1 čen belog luka
250 g krompira
100 g šampinjona
2 kašike ulja
400 g mlevene junetine
200 g pasiranog paradajza
500 ml soka od paradajza
300 ml vode
2 kašike ljute mlevene paprike
narendana korica polovine limuna
100 zamrznutog graška
So i biber

Priprema:

Luk naseckajte, a beli luk propasirajte.
Krompir i šargarepu oljuštite i narežite na kockice, odnosno kolutove. Šampinjone očistite i narežite na četvrtine.
Zagrejte ulje, pa propržite meso dok ne počne da se razdvaja na manje grudvice. Umešajte luk, beli luk, povrće i krompir, pa sve zajedno pržite nekoliko minuta.
Umešajte pasirani paradajz, sok od paradajza i vodu, mlevenu papriku i koricu limuna, poklopite i kuvajte 30-40 minuta. Pet minuta pre kraja dodajte grašak.
Varivo probajte i po potrebi dodatno začinite.
Poslužite uz ražani ili integralni hleb.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.