Riba je uvek poželjna na trpezi, a kada je u pitanju šaran, znamo da obećava pravu gozbu. Idealan je za praznične dane i veća okupljanja, a recept za pijanog šarana je više nego jednostavan. Uživanje pak vrhunsko.
Sastojci:
1 šaran srednje težine (1,5 – 2 kg)
ulje
so ili suvi biljni začin
čaša belog vina
prezle
Priprema:
Ribu operite i očistite, sami ili pustite profesionalca da to uradi.
Zasecite je na režnjeve i začinite solju ili suvim biljnim začinom, šta preferirate.
Uvaljajte šarana u prezle, te položite u pleh podmazan uljem.
Pecite u vreloj rerni oko 25 minuta.
Kada šaran lepo porumeni, prelijte ga vinom i ostavite da se još malo zapeče.
Poslužite ga uz pirinač ili pečen krompir i sezonsku salatu.
Prijatno!
Pročitajte još:
Recept dana: Rajska torta sa malinama, najbrži put da oduševite goste nezaboravnim desertom
Uživajte u ovoj raskošnoj torti koja će očarati sva vaša čula! Ovaj recept predstavlja savršen spoj kora, sočnih malina i kremaste pavlake, pružajući vam neodoljivu poslasticu koja će vas preplaviti osećajem zadovoljstva. U samo nekoliko koraka, otkrićete kako da stvorite čarobnu tortu koja će oduševiti vaše nepce i ostaviti neizbrisiv utisak na svakom slavlju. Pripremite se za nezaboravno gastro putovanje uz ovu rajsku poslasticu! Vreme pripreme: Oko 30 minuta Sastojci: (za okrugli kalup prečnika 22 cm) 125 g putera 125 g šećera 2 kesice burbon vanilin šećera 2 jaja Prstohvat soli 150 g brašna Pola kesice praška za pecivo Pola ravne […]
Opširnije