“Pijani” šaran: Idealan ručak za praznični dan

Riba je uvek poželjna na trpezi, a kada je u pitanju šaran, znamo da obećava pravu gozbu. Idealan je za praznične dane i veća okupljanja, a recept za pijanog šarana je više nego jednostavan. Uživanje pak vrhunsko.

Sastojci: 

1 šaran srednje težine (1,5 – 2 kg)
ulje
so ili suvi biljni začin
čaša belog vina
prezle

Priprema: 

Ribu operite i očistite, sami ili pustite profesionalca da to uradi.

Zasecite je na režnjeve i začinite solju ili suvim biljnim začinom, šta preferirate.

Uvaljajte šarana u prezle, te položite u pleh podmazan uljem.

Pecite u vreloj rerni oko 25 minuta.

Kada šaran lepo porumeni, prelijte ga vinom i ostavite da se još malo zapeče.

Poslužite ga uz pirinač ili pečen krompir i sezonsku salatu.

Prijatno!

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.