Pica kifle su toliko dobre da ćete zaboraviti na sve druge

To kako izgledaju je jedna dimenzija. Druga je miris koji osvaja celu kuću, o ukusu da ne govorimo. Dodatna dimenzija je što bukvalno mogu da se jedu i za doručak i za večeru, a bogami i za ručak.

Sastojci:

oko 400 g mekog brašna tip 400
1 suvi kvasac
100 ml mleka
2 kašike kiselog mleka
2 kašike kisele pavlake
2 kašike ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
20 g putera

Za nadev

kečap
šunka
kačkavalj

Za premaz:

1 žumance
2 kašike vode
susam

Priprema:

1. Mleko stavite da se zagreje da bude toplo. U vanglicu sipajte brašno, kvasac, šećer, so, kiselo mleko, kiselu pavlaku, ulje i toplo mleko. Zamesite glatko testo i ostavite 30 minuta da nadolazi.

2. Kad testo malo nadođe (ne treba da se udvostruči), podelite ga na 10 loptica. Svaku lopticu razvucite u elipsu, premažite sa malo putera i stavite nadev. Urolajte u kiflicu i ređajte u pleh sa pek-papirom.

3. Premažite žumancem i vodom, pospite susamom i pecite na 210 stepeni 20-25 minuta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.