Petogodišnjaci “Radosnog detinjstva” u poseti Arhivu Vojvodine

NOVI SAD – Arhiv Vojvodine, pored svoje redovne delatnosti i aktivnog rada sa korisnicima, istraživačima i naučnicima, može da se pohvali i da povremeno dobije i pomalo neočekivane goste, kao što to su bila deca iz Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo – Čigra“ iz Petrovaradina.

Starija vaspitna grupa koju uglavnom čine petogodišnjaci, zajedno sa svojim vaspitačicama Jasnom Balint i Ljubicom Peričić, obišla je depoe u kojima su videli kako se čuva arhivska građa, pokušali da pomere voz sa policama i uverili se u to, koliko su arhivski radnici uredni.

Posle depoa, obišli su Muzej prisajedinjenja, zatim mesto gde se leče papiri – Laboratoriju za konzervaciju i restauraciju, i na kraju su u Čitaonici videli kako izgleda kada se radi ozbiljan zadatak „istraživanja istorije”, a zatim su dobili „diplome” kojima im je potvrđeno da su savladali „osnove arhivistike”.

Male arhiviste, pozdravio je i direktor Arhiva Vojvodine, dr Nebojša Kuzmanović, a kolege dr Dragana Katić, dr Boris Bulatović, Maja Jokmanović, Ljiljana Bubnjević, Vladimir Mučibabić, Jovanka Alimpić Vujičić i Zorica Baroš, pomogli su u organizaciji i realizaciji ove posete, za koju su deca rekla da je baš, zanimljiva. Njihova pitanja, radoznalost i osmesi, arhivistima su potvrdili da je njihov trud, imao smisla.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: