logo transparend vojvodina uzivo

Petković: UNMIK i Kfor hitno da stanu u zaštitu Srba i njihove imovine na KiM

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je danas, povodom razbijanja izloga četiri srpska lokala u etnički mešovitom naselјu Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice, da je sada jasno sa kojom namerom i razlogom je kosovska policija s dugim cevima poslata u mešovite srpske sredine na KiM.

„Iskustvo nas uči da nasilјe nad zajednicama i narodima počinje upravo napadima na njihovu imovinu, i zato je neophodno da UNMIK i KFOR hitno stanu u zaštitu Srba i njihove imovine na Kosovu i Metohiji, jer istorija ne prašta ravnodušnost u ovakvim situacijama“, saopštio je Petković.

Petković je naveo da su izlozi četiri srpska lokala u etnički mešovitom naselјu Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice, „razbijeni sinoć u podmuklom napadu ekstremista, i takoreći pred očima međunarodnog prisustva, čime su na najogolјeniji način potvrđene i namere i prava priroda Kurtijevog režima“.

„Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma obeležava se širom sveta u znak sećanja na tragediju koja je otpočela upravo lomlјenjem izloga, i ovo je nedvosmislena potvrda da je Kurtijeva ideologija i praksa najogolјeniji fašizam“, saopštio je Petković.

Ekstremisti premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija Srbima ne dozvolјavaju čak ni da u miru proslave Svetog Nikolu i svakoga dana, kako kaže Petković, Kurti i njegovi nasilnici u policijskim uniformama udalјavaju nas od mirnog rešenja situacije na severu pokrajine.

„Kurti se očigledno nada da će stvaranjem atmosfere straha i neizvesnosti obeshrabriti Srbe na severu Kosova i Metohije i da će otupeti njihovu rešenost da istraju u pravednoj borbi za svoja prava, ali srpski narod je izdržao i gore zulume i pobeđivao je i veće nasilnike od njega, pa će tako pobediti i ovoga puta“, zaključio je Petković.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.