logo transparend vojvodina uzivo

Petković: Lažni referendum – slika Kurtijeve “demokratije“

BEOGRAD- Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković saopštio je povodom danas održanog glasanja o smeni gradonačelnika u sve četiri opštine na severu KiM, da, kako je naglasio, taj lažni referendum predstavlja sliku Kurtijeve “demokratije“.

“Slika Kurtijeve ‘demokratije’ je današnji lažni referendum! Glasanje pod kamerama uz duge cevi, pred albanskim biračkim odborima, s praznim kutijama i praznim ulicama na severu – takve izbore ni Savet Evrope nije video!“, poručio je Petković na mreži X.

Srbi su, kako je istakao Petković, hteli da učestvuju u smeni lažne vlasti, ali nisu hteli da učestvuju u farsi. “Srpsko jedinstvo je najveća brana Kurtijevom zulumu!“, istakao je Petar Petković. Centralna izborna komisija u Prištini saopštila je prethodno da su na današnjem referendumu o smeni gradonačelnika u sve četiri opštine na severu KiM glasala ukupno 253 građanina od 46.556 koliko ih je upisano u birački spisak.

Prema tim podacima, u Kosovskoj Mitrovici glasalo je 111 birača, u Zubinom Potoku 18 , u Leposaviću 124 , dok u Zvečanu niko nije glasao. Prema uputstvu koje su usvojile privremene prištinske institucije, da bi referendum uspeo, bilo je potrebno da izađe 50 odsto plus jedan upisanih birača.

Pročitajte još:dač

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.