Petković: Današnje hapšenje predstavlja nastavak etničkog čišćenja Srba sa KiM

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da današnje hapšenje trojice Srba na KiM od strane Rosu jedinica predstavlja nastavak etničkog čišćenja srpskog naroda na KiM.

On je na konferenciji za novinare rekao da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ovim hapšenjima krenuo u realizaciju pretnji da će “Srbi da plate i da pate” i dodao da je u toku i akcija u selu Kajkovo u opštini Leposavić gde je, upozorio je, najverovatnije u toku još jedno hapšenje i gde je prisutan veliki broj tzv. kosovske policije.

Petković je kazao da su danas uhapšeni Ilija Elezović, stariji čovek i domaćin koji je i težak onkološki bolesnik, u Zvečanu Dragan Milović, policajac, otac troje dece Zoran Kostić star 73 godine, stric predsednika opštine Vučitrn u čijem hapšenju su učestvovali i pripadnici KEDS-a koji su navodno došli na njegova vrata da provere strujno brojilo.

Današnja hapšenja i mogu da kažem kidnapovanja vrše se isključivo po nalogu Kurtija koji želi da protera srpski narod sa KiM. To je primer etničkog čišćenja. Kurti je taj koji želi da izazove rat i on i pored svih pritisaka međnarodne zajednice očito ima podršku nekog, pre svega onih koji govore o počlitici dveju strana, iako je isključivo Kurti kriv”, rekao je Petković.

Petković je pojasnio da su ti koji govore o “politici dveju strana” oni koji suštinski podržavaju Kurtija jer je nemoguće da pored svih upozorenja Kurti nastavlja sa nasilnim ponašanjem.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.