Pet porodica iz opštine Kovačica dobilo kuće na selu

KOVAČICA – Stelian Balan, zamenik predsednika skupštine Opštine Kovačica, danas je potpisao pet trojnih ugovora sa Ministarstvom za brigu o selu i sa korisnicima sredstva za kupovinu kuće sa okućnicom. Porodice su svoje nove domove našle u Uzdinu, Crepaji, Debeljači.

Opština Kovačica danas je potpisala pet trojnih ugovora sa porodicama koje će dobiti sredstva u visini od 10.000 evra za kupovinu kuće sa okućnicom na selu. Sredstva dodeljuje Ministarstvo za brigu o selu, a u ime opštine Kovačica sa porodicama Vlček – Miljković, Burić, Stamenković – Srećkov, Đuriš i Šoljer ugovore je potpisao Stelian Balan, zamenik predsednika Skupštine opštine Kovačica.

Marko Burić iz Uzdina dobio je sredstva, a svoj novi dom kupiće u mestu u kom i danas živi, u Uzdinu. Kaže da svoju budućnost vidi na selu, a da planira da se bavi poljoprivredom, odnosno, proizvodnjom oraha. Kaže da mu više prija mirniji život na selu, a trenutno je student u IT oblasti.

Svetlana Đuriš je majka četvoro dece i kaže da do sada nisu imali svoj krov nad glavom. Do sada su živeli u Uzdinu, a u narednom periodu svoj dom našli su u Crepaji. Ona je imala potrebu da iskaže zahvalnost lokalnoj samoupravi na svoj pruženoj pomoći i podršci i rekla je da papirologija ne sme da bude prepreka da se mladi ljudi prijave.

Kornelija Šoljer iz Debeljače je samohrana majka koja takođe svoj život vidi na selu, a planira da nastavi da živi u Debeljači, upravo kao i par Stamenković – Srećkov, koji planira da se bavi poljoprivredom. Saglasni su u jednom, oko novih kuća neće biti mnogo posla, a novac im puno znači.

Novac za kupovinu kuća sa okućnicom, u visini od 10.000 evra po porodici, bespovratno, obezbeđen je kroz program Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: