Kako da pijete više vode dnevno

Ljudsko telo sačinjeno je od 75% vode, te nije ni čudo da nam je ona jako potrebna. Verovatno ste puno puta čuli da je rešenje za neki vaš manji zdravstevni problem, bilo da je u pitanju suva koža ili grčevi u nogama ništa drugo nego voda. “Moraš da piješ više vode” odgovor je na većinu pitanja vezano za zdravlje. Odgovor je tačan. Voda hidrira našu kožu i organizam, a hidratacija je bitna za optimalno zdravlje.

Preporučeni unos vode dnevno je 2l, a ukoliko ne popijete toliko mi vam otkrivamo par trikova kojima možete da popravite tu lošu naviku.

1. Nosite flašu vode sa sobom

Uvek sa sobom ponesite flašicu vode, tako ćete najverovatnije piti više vode. Ukoliko imate flašicu sa sobom u svako doba dana, to će vas podsetiti da je možda vreme da popijete vodu, bez obzira da li u tom trenutku možda niste bili ni preterano žedni.

2. Postavite alarme

Alarmi su odlična ideja za ljude koji su zaposleni ili u obavezama celi dan, gde vrlo lako može da se desi da zaborave na hidrataciju. Ukoliko poštujete alarme koje ste navili oni će doprineti i stvaranju navike. Pokušajte 2 nedelje da popijete vodu svaki put kada vam zazvoni alarm, već 3. nedelje će vam organizam sam tražiti čašu vode u navijeno vreme alarma.

3. Dodajte ukus vodi

Ako više volite pića sa ukusom, dodajte u vodu sveže voće ili povrće poput limuna, krastavca ili mente. Ovo će vodi dati osvežavajuću aromu, a ujedno će biti i detoks za vaše telo.

4. Steknite naviku da vodu pijete uz druga pića

Kada sedite u kafiću, uvek uz piće koje naručite naručite i vodu, tako ćete takođe stvoriti naviku da uvek vodu imate pri ruci, a i zasigurno ćete je popiti kada je već naručena.

5. Ponesite vodu i kad idete na spavanje

Trebalo bi da stalno imate flašu vode pored kreveta. Svi se budimo dehidrirani, a rehidratacija je jako bitna za energiju, produktivnost i koncentraciju za dan koji sledi a i svaki sledeći, prenosi sajt Nezavisne novine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: