logo transparend vojvodina uzivo

Pet letnjih pravila za plavu kosu

Održavanje plave kose, posebno tokom leta, zahteva malo više napora…

Održavanje plave kose tokom leta može biti izazovno zbog povećane izloženosti suncu i elementima koji mogu uticati na njenu boju i zdravlje. Sunčevi zraci mogu izbledeti plavu nijansu, dok suvi vazduh i hlorisana voda mogu doprineti suvoći i lomljivosti vlasi.

Svi elementi s kojima uglavnom dolazimo u kontakt u letnjem periodu (slana voda, hlor, UV zraci) mogu negativno uticati na našu nijansu kose, a posebno ovo važi za dame sa farbanom plavom kosom. Zato je potrebno da ispratite nekoliko pravila pomoću kojih ćete tokom čitavog leta uspeti da „sačuvate“ kosu od mnogih faktora i zadržite boju koju ste napokon dobili.

Pogledajte o kojim pravilima je reč.

Izbegavajte diektno sunce

Zaštitite kosu isto koliko štitite i kožu, jer i na nju utiče UV zračenje – dovodi do isušivanja kose i bledi boju. Zračenje kosu može učiniti previše žutom, što nikako ne želimo. Nosite šešir ili nanesite zaštitne sprejeve.

Pametno perite kosu

Previše često pranje kose, pogotovo kada je svetlija, može ukloniti prirodna ulja i isprati boju mnogo brže. Tome se možete suprostaviti tako što ćete nanositi manje šampona, a više regeneratora. Najbolje bi bilo da u rutinu uključite barem jednom ili dva puta nedeljno duboku negu sa maskama, kako biste oporavili kosu.

Zamenite glavu tuša

Uzmite u obzir i investiranje u glavu tuša s filterom koji će smanjiti nastanak tvrde kose. Neprečišćena voda sadrži minerale koji će oksidirati vašu boju i učiniti je žutom. Ovome takođe potpomaže i ispiranje kose hladnom vodom.

Pazite na hlor

Pazite da zabava na bazenu ne pretvori vašu boju kose u zelenu! Ovo ćete sprečiti tako što ćete kosu pre ulaska u bazen pokvasiti filtriranom vodom. Na ovaj način će upiti više čiste vode nego one iz bazena, pa samim tim hlor neće uspeti da joj izmeni boju.

Isprobajte tretman „glazure“

Da biste fiksirali boju i sprečili bledenje i diskoloraciju, zakažite tretman glazure kod vašeg frizera. On ne sadrži amonijak niti peroksid i neće uticati na vašu boju. Dobićete samo sjaj i dodatnu zaštitu.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.