Pešić još jednom govorio o Teodosiću, pa poručio: „Niko više ne skida gaće kada vidi Srbiju“

istakao je Pešić i to da Srbija u kvalifikacijama neće imati reprezentaciju

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić, ne računajući ono saopštenje za zvaničan sajt KSS, prvi put je govorio u javnosti nakon ispadanja Orlova u osmini finala Eurobasketa!

Pešić je bio gost u emisiji „Top gol by Baho“, u kojoj se još jednom dotakao slučaja Miloš Teodosić i odstranjivanja kapitena iz reprezentacije pred EP.

– Jedan od najboljih trenera sa prostora bivše SFRJ koji već godinama nema posao, on je dobio mikrofon da govori i pritom kaže: „Jadni Jaramaz, on je zalutao u reprezentaciju“! Da li taj trener, ako je uopšte više trener, da li razmišlja da Jaramaz ima porodicu.

Dotakao se Pešić i onoga što sledi, a to su novembarski prozori u kvalifikacijama za odlazak na SP.

– Nemamo reprezentaciju! Svi igrači koji su igrali Evropsko prvenstvo sada neće igrati! Svi su u Evroligi i NBA. Sada imamo i Zvezdu i Partizan u Evroligi. Prošle godine smo imali sreće da je Partizan igrao Evrokup i tada su njihovi igrači mogli da dođu. Nijedan igrač Zvezde nije igrao u “prozorima”. Nijedan! Imamo situaciju da ni Partizanovi igrači neće biti tu sada. Nemamo Micića, Jokića, Kalinića, Pokuševskog… Biće tu igrači koji su prošli ranije taj proces. Čak možda neko od njih ni neće biti tu. Mi za meč sa Velikom Britanijom imamo reprezentaciju, ali ne znam da li je imamo da ih i pobedimo – rekao je Pešić, te nastavio:

– Kažu, kako je Belgija bolja od nas? Kako ste izgubili?! A ja kažem, mogli smo da pobedimo, ali su bolji od nas. Primera radi, Letonija je bila bolja od nas. Dok smo mogli, mi smo vodili, ali utakmica traje 40 minuta, a ne 10… Pa Turska je izgubila 28 razlike od Letonije, a igrala je sa tri NBA igrača! Prema tome, smirite se malo, jer niko više ne skida gaće kada nas vidi.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.