logo transparend vojvodina uzivo

Pećinci: Po jedna sadnica za svako dete

PEĆINCI – Mališani iz Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“ u Karlovčiću su juče, zajedno sa svojim vaspitačima, roditeljima i predstavnicima Mesne zajednice, zasadili 21 sadnicu ukrasnog bagrema – po jednu za svako dete koje pohađa vrtić u Karlovčiću.
Foto: Opština Pećinci

Kako nam je rekla jedna od učesnica akcije Jelena Grujić Ristić, čije dete takođe pohađa ovaj vrtić, ideja je potekla od porodice Jelovac koja je i donirala sadnice. Ona se zahvalila i Savetu mesne zajednice Karlovčić koji je podržao akciju.

Foto: Opština Pećinci

„Za mene je svaka posađena sadnica poput živog spomenika, posebno zato što se sećam kako je moj otac s radošću pričao o topoli koju je kao učenik zasadio u školskom dvorištu, a koja je tek nedavno srušena u nevremenu. Sada, sa zadovoljstvom gledam kako naša deca nastavljaju tu tradiciju“ – ijavila je Grujić Ristić.

Foto: Opština Pećinci

Zamenik predsednika Saveta MZ Karlovčić, Milan Stepanović, kaže da će svako ko je spreman da doprinese lepšem detinjstvu karlovčićanskih mališana uvek imati podršku Saveta. On je istakao da je Mesna zajednica do sada organizovala brojne akcije ozlenjavanja javnih površina, posebno u okolini škole i vrtića, kao i da će i u budućnosti raditi na ozelenjavanju Karlovčića.

Foto: Opština Pećinci
Sadnice su zasađene na ulici ispred vrtića, a deca su se obavezala da će svako od njih brinuti o svom stablu. Na taj način im se od najranijeg uzrasta razvija svest o značaju zelenih površina za zaštitu životne sredine.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.