Pećinački učenici oživeli svoje junake

PEĆINCI – Učenici Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ i srednje Tehničke škole „Milenko Verkić Neša“ iz Pećinaca učestvovali su nedavno na radionici u Kulturnoj stanici „Svilara“ u Novom Sadu, u okviru projekta „Start medija“, koji predstavlja ispitivanje medijske i umetničke potrebe mlađe populacije između 10 i 18 godina.

U pratnji učenika, bile su direktorka osnovne škole Milijana Srdić, direktorka srednje škole Sanja Dujić, psiholog pećinačke osnovne škole Maja Vukmanović, kao i Branislava Trifunović iz Kulturnog centra Pećinci.

Foto: Opština Pećinci

Pod sloganom „Koji je tvoj junak i šta bi tvoj junak (u)radio?“ pećinački učenici su zajedno sa učenicima Karlovačke gimnazije, tokom trajanja projekta, ponudili svoja interesovanja i teme vezane za medijske sadržaje i nacrtali svoje izmišljene likove, koje su potom studenti Akademije umetnosti „oživeli“ kroz različite medije. Studenti glume sa Departmana dramskih umetnosti reinterpretirali su nacrtane likove kroz neverbalno pozorište, dok su studenti Departmana likovnih umetnosti ponudili animirane crtane filmove i video radove.

Foto: Opština Pećinci

Prezentacija projekta i radionica “StART MediJA: Koji je tvoj junak?” se sastojala od scenskog nastupa studenata glume, projekcije video radova studenata Departmana likovnih umetnosti Akademije umetnosti, kao i od radionice za decu u kome su i sama deca imala mogućnost da domisle, docrtaju, izvedu i ožive svoje junake.

Projekat „Start medija“ podržan je od strane Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnu delatnost 2021/22.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: