Patrijarh Porfirije dobrovoljno dao krv

BEOGRAD – Patrijarh srpski Porfirije dao je krv u okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi koju je Srpska pravoslavna crkva, na inicijativu Crvenog krsta Srbije i Instituta za transfuziju krvi Srbije, organizovala u više hramova Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke kako bi se obezbedila dovoljna količina krvi i krvnih produkata za potrebe zdravstvenih ustanova.

Patrijarh je na Instagramu istakao da ovo nije prvi put da SPC organizuje i podržava ovakve akcije.

“Mi hrišćani živimo u Crkvi hraneći se Telom i Krvlju Hristovom i pozvani smo da ljubimo jedni druge i ceo svet ljubavlju Hristovom, a ovom akcijom dobrovoljnog davanja krvi pomažemo onima kojima je krv potrebna kako bismo ih podržali u njihovoj borbi za život. Ovakvi poduhvati u Crkvi formiraju ljude ljubavi, pa samim tim i solidarnosti, a solidarnost prema potrebitima jeste jedan od temeljnih civilizacijskih vrednosti humanog društva”, naveo je patrijarh Porfirije.

On je pozvao sve ljude koji su u mogućnosti da učestvuju u ovakvim akcijama i na taj način pomognu svojim bližnjima.

“Neka Gospod podari isceljenje duše i tela našoj bolesnoj braći i sestrama kojima je krv potrebna, a lekarima i medecinskom osoblju koje ih leči blagodat Duha Svetoga da ih rukovodi u njihovom trudu”, poručio je patrijarh Porfirije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: