Pastor sa Nedimovićem i Sijartom na otvaranju novog sedišta kompanije KITE d.o.o. u Čeneju

Novi Sad – Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor prisustvovao je danas svečanom otvaranju novog sedišta kompanije KITE d.o.o. u Čeneju, zajedno sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije Branislavom Nedimovićem i ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom.

Nakon prošlonedeljnog otvaranja logističko-servisnog centra u Sremskoj Mitrovici, na svečanosti u Čeneju, iz ove mađarske kompanije koja se bavi prodajom i servisom najsavremenije poljoprivredne mehanizacije saopštene su ambicije da kompanija želi da postane jedna od značajnijih tačaka na agrarnoj mapi Srbije.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović zahvalio se predstavnicima preduzeća KITE d.o.o., sa kojima je prvi put razgovarao na temu precizne poljoprivrede 2016. godine, što su najnoviju tehnologiju dovelu Srbiju, koja će, prema njegovim rečima još više da unapredi naš agrar. Govoreći o odnosima Srbije i Mađarske, Nedimović je istakao da su odlični politički odnosi preduslov za sve dobro što se danas dešava i u drugim sferama, pa tako i na polju poljoprivrede i zahvalio se ministru Sijartu na velikoj podršci koju pruža našoj zemlji.

Foto: Skupština Vojvodine

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto naglasio je da živimo u izazovnim i turbulentnim vremenima, te da su u tom vremenu stabilni odnosi, saradnja, prijateljstvo i strateško partnerstvo između susednih država od izuzetnog značaja. On je dodao da je danas početak velikog investicionog projekta na tlu Srbije, sa akcentom na poljoprivredu, agrarni sektor i proizvodnju hrane. On je istakao da je u prošloj godini zabeležen rast trgovinske razmene između Mađarske i Srbije za 42 odsto, što najbolje govori o odnosu dveju država, a da širenje poslovanja KITE d.o.o. u Srbiji daje novi podsticaj saradnji i doprinosi modernizaciji poljoprivrede.

Govoreći na svečanom otvaranju predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor naveo je da je zadovoljstvo prisustvovati događaju koji popunjava okvir stvoren potpisivanjem dokumenta o strateškom partnerstvu između dve države. On je kazao da ova investicija predstavlja tehnološki iskorak u razvoju naše poljoprivrede.

”Raduje me današnji dan jer on pokazuje da je naš agrar spreman za kupovinu i korišćenje ovakve tehnologije i da teži modernizaciji”, rekao je Pastor i dodao da je od posebnog značaja i to što se otvara centar za obuku u kome će se sticati nova znanja koja će našem agraru dati novu efikasnost.

Foto: Skupština Vojvodine

O ambicijama i planovima ove kompanije na svečanom otvaranju govorili su Levente Sabo, izvršni direktor KITE Zrt., Miguel Laguens-Vega, teritorijalni direktor „John Deere“ za Mađarsku, Srbiju i Hrvatsku, Krištof Sabo, izvršni direktor HEPA Zrt. i Imre Kiš, generalni direktor KITE d.o.o..

Novo sedište kompanije KITE D.o.o. u Čeneju izgrađeno je zahvaljujući programu investicione pomoći za Zapadni Balkan Mađarske agencije za promociju izvoza – HEPA, koji je pokrenulo Ministarstvo spoljnih poslova i trgovine Mađarske.

Pored osnovne delatnosti prodaje poljoprivredne mehanizacije, KITE d.o.o. bavi se i prodajom motornih ulja i maziva, semena, mineralnih hraniva, sredstava za zaštitu bilja, otkupom merkantile i snadbevanjem originalnim rezervnim delovima.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: