Pasta sa parmezanom: Sočna i ukusna testenina sa dodatkom belog luka

Napravite obrok koji će ukućani često tražiti da im spremate

Ko može da odoli dobrom, ukusnom receptu za pastu? Priznajmo da je svi volimo, a toliko je zahvalna za spremanje da se ne možete odlučiti za omiljeni ukus. U nastavku pročitajte recept za pastu sa parmezanom, koja će se topiti u vašim ustima.

Sastojci za pastu sa parmezanom:

1 kesa špageta
4 čena belog luka
2 kašike putera
2 šolje pilećeg bujona
1 šolja mleka
seckani peršun
pola šolje rendanog parmezana
so, biber

Priprema paste sa parmezanom:

Skuvajte špagete prema uputstvu, stavite ih pod mlaz hladne vode i ostavite da se ocede.

U šerpu stavite puter i pustite da se na tiho otopi. Beli luk sitno iseckajte pa ga dodajte puteru i polako počnite da mešate oko minut ili dva dok ne pusti miris.

Tek onda ubacite pileći bujon, mleko i oceđene špagete, začinite i ostavite da se krčka. Pustite da provri pa sklonite sa ringle uz povremeno mešanje.

Kada sklonite sa ringle, dodajte parmezan i to ne mora biti količina koju smo preporučili, već može biti i manje i više, sve po ukusu. Ako vam je gusta pasta, dodajte još mleka, ali to ćete već proceniti i u zavisnosti kakvu pastu volite.

Iseckajte peršun i pospite preko paste. Po želji možete u jelo dodati prženu slaninu, čeri paradajz, pečurke ili nešto drugo.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.