Pasta primavera je prvi izbor za lagan obrok: Proleće je stiglo, jedite zdrave namirnice

Priuštite sebi jedinstven i ukusan ručak ili čak užinu

Kad ne znaš šta ćeš za ručak, a ti napravi pastu. Testenina je jedan od omiljenih obroka mnogima od nas, a upravo ovaj recept po nazivu pasta primavera ili prolećna pasta je onaj koji ćete stalno spremati.

Sastojci za pastu primaveru:

1 pakovanje testenina
1 tikvica
1 šolja čeri paradajza
1 paprika
1 cvet brokolija
polovina glavice crnog luka
3 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
1 kašika suvog začina
sok od jednog limuna
150 g putera
pola šolje rendanog parmezana
voda
so

Priprema paste primavere:

Skuvajte testeninu prema uputstvu u slanoj vodi. Vodu u kojoj ste kuvali testeninu ne prosipajte, već sačuvajte sa strane.

Za to vreme oljuštite tikvicu i isecite je na kolutove ili na četvrtine koluta. Papriku isecite na željene komade, a čeri paradajz možete i na polovine.

U veliki tiganj sipajte maslinovo ulje, sitno seckan beli luk kao i sitno seckan crni luk i dinstajte oko pet minuta dok obe vrste luka ne omekšaju. Potom ubacite sve povrće i dinstajte dok se sve ne skuva, ali nemojte da vam bude mnogo kašasto povrće.

Kada sve bude gotovo, onda ubacite kuvanu testeninu, puter, limunov sok, parmezan i malo tečnosti u kojoj se kuvala testenina. Začinite pa po želji možete da pospete još parmezana.

Gotovo jelo servirajte i poslužite uz neki sir ili pavlaku.

Prijatno!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.