Priuštite sebi jedinstven i ukusan ručak ili čak užinu
Kad ne znaš šta ćeš za ručak, a ti napravi pastu. Testenina je jedan od omiljenih obroka mnogima od nas, a upravo ovaj recept po nazivu pasta primavera ili prolećna pasta je onaj koji ćete stalno spremati.
Sastojci za pastu primaveru:
1 pakovanje testenina
1 tikvica
1 šolja čeri paradajza
1 paprika
1 cvet brokolija
polovina glavice crnog luka
3 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
1 kašika suvog začina
sok od jednog limuna
150 g putera
pola šolje rendanog parmezana
voda
so
Priprema paste primavere:
Skuvajte testeninu prema uputstvu u slanoj vodi. Vodu u kojoj ste kuvali testeninu ne prosipajte, već sačuvajte sa strane.
Za to vreme oljuštite tikvicu i isecite je na kolutove ili na četvrtine koluta. Papriku isecite na željene komade, a čeri paradajz možete i na polovine.
U veliki tiganj sipajte maslinovo ulje, sitno seckan beli luk kao i sitno seckan crni luk i dinstajte oko pet minuta dok obe vrste luka ne omekšaju. Potom ubacite sve povrće i dinstajte dok se sve ne skuva, ali nemojte da vam bude mnogo kašasto povrće.
Kada sve bude gotovo, onda ubacite kuvanu testeninu, puter, limunov sok, parmezan i malo tečnosti u kojoj se kuvala testenina. Začinite pa po želji možete da pospete još parmezana.
Gotovo jelo servirajte i poslužite uz neki sir ili pavlaku.
Prijatno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.