Partnerstvo urbanog i ruralnog neophodno za opstanak sela

BEOGRAD – Ministar za brigu o porodici Milan Krkobabić izjavio je danas da je za opstanak sela Srbije neophodno zakonski utemeljeti partnerstvo urbanog i ruralnog dela Srbije.

Krkobabić je na sastanku sa direktorima regionalnih razvojnih agencija iz Srbije i članovima Nacionalnog tima za preporod sela, rekao da je to zakonsko utemeljenje osnov za opstanak sela u skladu sa konceptom koji definiše Lajpciška povelja održivih gradova do 2030. godine, saopštilo je resorno Ministarstvo.

Direktorka Agencije za ruralni razvoj Sremske Mitrovice Dušica Pavlović je rekla da je taj grad po Programu dodele sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, do sada dobio 22 kuće i da se nada da tu nije kraj.

Kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije i predsednik Akademijskog odbora za selo SANU, akademik Dragan Škorić istakao je značaj nauke, novih znanja i tehnologija i ponovio da Akademijski odbor za selo stoji uvek na raspolaganju za sve stručne savete, pomoć i saradnju na projektima revitalizacije sela.

“Programi Ministarstva za brigu o selu evidentno vraćaju život u seoske sredine i raduje me što je reč o mladim ljudima, koji će se u selima Srbije baviti najrazličitijim zanimanjima”, rekao je član Nacionalnog tima za preporod sela Srbije i zamenik predsednika komisije za dodelu sredstava za kupovinu seoskih kuća Milan Prostran.

Član Nacionalnog tima za preporod sela Srbije i predsednica komisije za dodelu sredstava zadrugama Zorica Vasiljević je naglasila da je interesovanje za ovaj program ogromno i da su projekti kojima zadruge konkurišu veoma dobri.

Kao posebno važan podatak navela je da je od početka sprovođenja programa finansijske podrške zadrugama 2017. godine osnovano 1.100 novih zadruga.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.