Partizanska ulica zvanično otvorena za saobraćaj (FOTO)

Partizanska 6
NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem obišao je deo Partizanske ulice, gde su u zoni povožnjaka koji je građen za izgradnju brze pruge Novi Sad – Subotica – Kelebija završeni radovi, a ulica je ponovo otvorena za saobraćaj.

Izrazivši zadovoljstvo zbog završetka radova na podvožnjaku, gradonačelnik Đurić se zahvalio Prededniku, Vladi, Ministru Vesiću i izvršiocima radova na posvećenošću i angažovanju, ističući da je investicija izgradnje pruge jedna od najvažnijih u istoriji Srbije i Novog Sada, te da predstavlja najveći i najznačajniji infrastrukturni projekat u ovom delu Evrope.

Partizanska 4
Foto; Vojvodina uživo

– Radovi u Novom Sadu veoma su zahtevni, a novi podvožnjak građen je zato što stari nije zadovoljavao potrebe brze pruge. Partizanska ulica koja faktički prolazi ispod podvožnjaka, jedna je od najfrekventnijih u Novom Sadu, te smo se i mi suočili sa velikim izazovom da, od maja prošle godine, organizujemo saobraćaj. Otvaranje ulice je od velike važnosti za protočnost saobraćaja u Novom Sadu – izjavio je Milan Đurić.

On je objasnio da je u okviru radova na tom delu Partizanske ulice rešen i decenijski problem odvođenja atmosferskih voda, te da se ispod ovog nadvožnjaka više neće skupljati vode nakon većih kiša.

Partizanska 5
Foto; Vojvodina uživo

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je objasnio da će pešačka i biciklistička staza u Partizanskoj ulici biti završene do kraja meseca, a da se završetak izgradnje brze pruge od Novog Sada do Subotice očekuje do kraja 2024. godine.

Partizanska 7
Foto: Grad Novi Sad

– Voz na ovoj pruzi voziće do Budimpešte i ja sam juče sa mađarskim ministrom transporta razgovarao na temu otvaranja graničnih prelaza na železničkim stanicama u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Budimpešti kako bi putnicima bile olakšane procedure – izjavio je ministar Vesić i najavio potpisivanje Ugovora za izgradnju auto puta Beograd – Zrenjanin -Novi Sad, početkom sledeće godine.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: