Partizan promenio golmana pred derbi sa Vojvodinom

Biće to prvi takmičarski meč posle osam meseci na kome će iskusni Stevanović biti starter

Kriza rezultata celog tima, koja se poklopila sa oscilacijama u formi nekolicie prvotimaca koštala je je najpre Aleksandra Popovića mesta među starterima Partizana, pa će u današnjem derbiju protiv Vojvodine (20.05, Arena sport Premiuim 1) na golu tima iz Humske stajati – Nemanja Stevanović.

Biće to prvi meč za iskusnog čuvara mreže u prvom timu još od kraja jula meseca 2022. godine kada je posle promene trenera u potpuosti skrajnut.

Odluka se mogla naslutiti još u četvrtak na konferenciji za medije pred duel sa Novosađanima na kojoj je trener Igor Duljaj nedvosmisleno nagovestio da razmišlja u tom pravcu, baš kao i tokom kontrolnog meča sa bugarskim CSKA 1948 u kome je od prvog trenutka priliku pružio upravo Stevanoviću.

Naravno, Popović nije i ne može da bude jedini krivac za rezultatsko posrtanje Partizana, kao što se to ne može reći ni za ostatak tima, jer „riba smrdi od glave“, ali je činjenica da je u sunovratu doprineo sa nekoliko, blago rečeno, kritičnih intervencija u minulom periodu, od kojih je ona protiv Radnika verovatno i odvela ekipu u poraz (2:1) na stadionu u Humskoj.

Tako će danas u Novom Sadu na gol Stevanović, koji je u prošlosti u Partizanu već imao slične izazove u karijeri, boreći se otkako je angažovan iz Čukaričkog za mesto pod suncem.

Poslednji put je sličnu sudbinu doživeo u mandatu Aleksandra Stanojevića kod koga je u početku bio rezerva, ali je trener vremenom prepoznao njegovu žrtvu za tim i na terenu i u svlačionici, te je na kraju postao prvi čuvar mreže u prošloj sezoni, u kojoj se ekipa do kraja borila za titulu.

U minulih nekoliko meseci, Stevanović često nije bio ni u protokolu, pa će večeras verovatno biti veoma motivisan da pokaže da je to bila greška

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.