logo transparend vojvodina uzivo

Participativno budžetiranje: Postavljeno osvetljenje na trim stazi i reflektori na sportskim terenima u Aleksa Šantiću (FOTO)

osvetljenje-trim staza-aleksa šantić-sombor
SOMBOR – Član Gradskog veća za oblast privrede i finansija, Sava Dojić, zajedno sa predstavnicima Mesne zajednice „Aleksa Šantić“ i izvođačem radova JKP „Zelenilo“ Sombor, posetio je danas naseljeno mesto Aleksa Šantić, gde je u okviru participativnog budžetiranja postavljeno 11 kandelabera sa led rasvetom na trim stazi kod stadiona FK „Aleksa Šantić“.

Takođe, postavljeni su i reflektori na odbojkaškom i košarkaškom terenu kako bi se ljubitelji sporta mogli okupljati i u večernjim časovima.

U procesu participativnog budžetiranja, stanovnici svake mesne zajednice su izabrali po jedan projekat koji će biti realizovan, a stanovnici Alekse Šantića su izabrali postavljanje reflektora na stadionu za male sportove i kandelabera uz trim stazu.

Za izvođenje ovih radova angažovano je JKP „Zelenilo“ Sombor.

Prilikom obilaska staze na kojoj je postavljena rasveta, većnik Sava Dojić je izjavio: “Ovo nije kraj ulaganjima koje Grad Sombor planira, ona će se nastaviti i u narednom periodu, kako bi standard svakodnevnih potreba života naših meštana bio podignut na optimalan nivo“.

Osvetljenjem trim staze, povećava se bezbednost svih korisnika, a posebno dece koja tu stazu koriste pešačenjem na putu do škole i igrališta, ali i u rekreativne svrhe.

Od 2015. godine, kada je započet projekat participativnog budžetiranja, građani su se značajnije uključili u razvoj i unapređenje svojih zajednica, a Grad Sombor će nastaviti sa daljom podrškom i ulaganjem.

rasveta-aleksa šantić
Foto: Grad Sombor
obilazak-aleksa šantić
Foto: Grad Sombor

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.