Paraglajding, paratrajk tandem i solo letovi u Somboru

paratrajk tandem-letovi
SOMBOR – Za sve one koji vole, a ne boje se visine i željni su dobrog adrenalina, pogled na panoramu grada i okoline može pružiti izvanredan i nezaboravan osećaj.

Paraglajding i paratrajk tandem i solo letovi su relativno mladi sportovi u Somboru koji imaju turistički potencijal, budući da sve više mladih i stranaca vole pogodno tlo Vojvodine i dobar vetar.

Paraglajding i paratrajk su sportovi u ekspanziji, jer je to model letenja koji je najjeftiniji, a najviše slobode daje, ističe pilot Zvonko Gala, koji nerteko leti sa prijateljima u Somboru zbog pogodnog tla i dobrog vetra.

„Sve što nam je potrebno je mala livada za poletanje i da budemo zvanično registrovani u direktoratu civilnog vazduhoplovstva. Mi imamo školu u Subotici i naše dozvole važe po celom svetu. Meni dolaze ljudi iz mnogih zemalja da lete po Vojvodini“, rekao je instruktor paraglajdinga Zvonko Gala.

„Rukovanje nije teško, ali je potrebna fizička spremnost. Ovde je dobra klima, dobri su uslovi, planirmao edukacije i školu u vezi ovog sporta da pokrenemo, ali je potrebna i šira podrška. Mladi su sve više zainteresovani za ovaj sport“, kazao je Zoran Radović iz Udruženja za paratrajk i paraglajding Sombor.

Da bi se uživalo u razgledanju panorame sa paratrajkom, za uzletanje tandema potrebna samo mala livada, u šta smo se i lično uverili.

U somborskom paraglajding sportkom udruženju ističu da za razvijanje ovog sporta očekuju i pomoć Grada, kako bi ponuda letenja i razgčledanja grada i okoline imala i turistički pravac.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.