Paprika u pavlaci je ukusna salata i stari recept koji ovoga leta spasavamo od zaborava. Pripremaju se za nekoliko minuta, a spremne su za upotrebu nakon 7 dana.
Ova starinska salata ponovo je popularna leta 2024. jer je izuzetno osvežavajuća i laganog ukusa. Otkrijte kako se priprema paprika u pavlaci.
Da li je paprika zdrava?
Paprike su izuzetno zdrave zbog velikog sadržaja vitamina C, koji jača imunološki sistem i pomaže u borbi protiv infekcija. Takođe, sadrže antioksidante kao što su karotenoidi i flavonoidi, koji štite ćelije od oštećenja i smanjuju rizik od bolesti srca i raka. Paprike su niskokalorične, bogate vlaknima i mogu pomoći u održavanju zdrave težine.
Ovaj recept za paprike u pavlaci zdržava sve zdravstvene prednosti svežeg povrća, ali morate obratiti pažnju na to da pavlaka može sadržati znatne količine masnoća i kalorija.
Kako se pravi paprika u pavlaci?
Sastojci:
– 5 kg paprike babure
– 2 velike kantice pavlake ili 900 grama sira i 450 grama pavlake
– so
Priprema paprike u pavlaci:
1. Operite baburu, uklonite peteljke i semenke.
2. Odsecite vrh baburama.
3. U svaku baburu ubacite pola kašike soli i ostavite ih zajedno u veliku vanglu najmanje 12 sati.
4. Nakon 12 sati paprike su otpustile vodu. Ocedite ih i spremne su za filovanje.
5. Napravite smesu od sira i pavlake ili koristite samo pavlaku. Filujte paprike iznutra.
6. Stavljajte paprike u staklene tegle ili plastične kantice. Sipajte sloj pavlake, pa poređajte paprike, pa opet sloj pavlake, pa opet paprike. Završavate slojem pavlake.
7. Stavite u frižider na 7 dana.
Pročitajte još: