Papa Franja poslao poruku fudbalerima Seltika koji su ga posetili

Oni su odlučili da utakmicu u Rimu pretvore u posetu Vatikanu

Fudbaleri Seltika su gostovali Laciju u Rimu u okviru 5. kola grupne faze Lige šampiona, gde su poraženi sa 2:0, no ipak, ovu posetu Italiji su iskoristili i na jedan poseban način.

Ekipa Seltika je posetu Italiji iskoristila da ode i do Vatikana, gde je posetila Papu Franju.

– U sportu, najlepša stvar je besplatna, a to je lepota zajedničkog igranja – rekao je papa Franja, napominjući da “igrati zajedno, kao tim” zapravo predstavlja pobedu.

Govoreći na italijanskom jeziku, poglavar Rimokatoličke crkve pozvao je igrače Seltika, koji su u Rimu izgubili od Lacija sa 2:0 u utakmici UEFA lige Evrope, da nikada ne izgube svoj sportski duh.

U pripremljenom govoru, Papa je istakao da je davanje dobrog primera na terenu i van njega važnije od pobede, jer, prema njegovim rečima, dobar primer otelovljuje vrline hrabrosti, istrajnosti, velikodušnosti i poštovanja dostojanstva drugih.

Papa je podsetio da je Seltik osnovan sa ciljem ublažavanja siromaštva u škotskom gradu Glazgovu, i istakao da žali što se “prelepa igra” promenila, napomenuvši da je u opasnosti da se igra samo zbog finansijske dobiti.

– Vredno nasleđe vašeg kluba daje veliku odgovornost koju nosite na vašim ramenima, podsećajući vas da budete dobri uzori, posebno mladim ljudima“, rekao je papa Franja igračima, dodajući da ne treba da teže samo sportskoj izvrsnosti, već i da se staraju o svom “ličnom integritetu”.

Svoje obraćanje Papa je završio molitvom da igrači Seltika nastave da pamte i svedoče svemu što sport čini istinski dobrim i plemenitim.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.