Pančevo: Ultramaratonac Mihal Šulja vicešampion sarajevskog maratona

PANČEVO – Ultramaratonac iz Kovačice Mihal Šulja i član AK „Dinamo“ iz Pančeva, jedan od najboljiš svetskih ultramaratonaca, nastupio je danas, 15. januara, na maratonu u Sarajevu. Trku je završio kao vicešampion sa rezultatom od 2 sata i 58 minuta.

„Svi poznavaoci ovog vrhunskog sportiste znaju da je imao jednu izuzetnu neugodnu povredu zbog koje je propustio prvenstvo Evrope u Berlinu i Svetsko prvenstvo u Torinu. Na svu sreću povreda je sanirana, treninzi sada napreduju baš kako treba. Pošto je dobio specijalnu pozivnicu za ovaj maraton nismo želeli da odbijemo organizatore. Dogovor je bio da maraton trči u jednom ujednačenom ritmu bez prevelikog inteziteta i on je to ispoštovao. Trenutno je na početku bazičnog ciklusa, pa nam je sada jedini cilj skupljanje kilometraže. A rezultat i u takvim okolnostima je odličan i gotovo nedostižan za većinu maratonaca u našem regionu“, kaže njegov trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Nekoliko podataka koji su vredni statističari izvukli za sve maratonce bivše Jugoslavije: Mihal Šulja ima najbolji rezultat svih vremena na 6 sati i 12 sati, drugi rezultat na 24 sata i četvrti rezultat svih vremena na 100km. Kada se uzmu svi rezultati zbirno Mihal Šulja je najbolji ultramaratonac bivše Jugoslavije, a trenutno među najboljim na svetskim rang listama.

„Šulju očekuje ove godine Svetsko prvenstvo na Tajvanu u trci na 24 sata i sve ćemo podrediti tom takmičenju. Nadamo se plasmanu među osam najboljih, a to bi bio veliki podvig. Zahvalio bih se ovom prilikom sportskim strukturama Pančeva što su Mihala Šulju zbog njegovih rezultata izabrali za najboljeg sportistu Pančeva. To je veliki vetar u leđa za nas, ali i odgovornost da opravdamo to zvanje“, zaključuje u svom izveštaju prof. Ljupčo Cvetkoski.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: