Pančevo: Poruke ohrabrenja ženama koje su žrtve nasilja

PANČEVO – Savet za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Pančeva, povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, organizovao je akciju pisanja poruka ohrabrenja ženama koje su žrtve nasilja.

Pozivu su se odazvali funkcioneri i funkcionerke lokalne samouprave i predstavnice udruženja žena. Poruke ohrabrenja izložene su u holu Gradske uprave. Tina Stojković Granić, članica Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Pančeva podsetila je da se 25. novembar obeležava kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja prema ženama.

„Nasilje nad ženama je težak oblik kršenja ljudskih prava, koji se ne sme tolerisati. Cilj kampanje je podizanje svesti i preuzimanje akcije za suzbijanje nasilja prema ženama, kao i da pokažemo jedinstvo, razumevanje, podršku i da ohrabrimo da se nasilje prijavi, samo tako možemo da se borimo protiv nasilja. Želimo da prenesemo poruke žrtvama nasilja, da znaju da nisu same, poruke ohrabrenja i podrške i da se odvaže da nasilnika prijave, da pomoć postoji. Važno je da u društvu postoji nulta tolerancija na nasilje, kao i da se svaki vid nasilja javno osudi ističući odgovornost nasilnika. Ovim problemom potrebno je da se svi bavimo svih 365 dana u godini, a ne samo u toku 16 dana aktivizma, kao i stalna edukacija društva da je nasilje prema ženama i bilo koja druga diskriminacija nedopustiva. Ovo nije privatan problem pojedinca već problem celog društva“, rekla je Tina Stojković Granić, članica Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Pančeva.

I ostali građani i građanke ukoliko žele mogu da napišu svoje poruke podrške i donesu na portirnicu Gradske uprave Pančevo kako bi i te poruke bile zalepljene sa ostalim koje se već nalaze na panou u holu ove ustanove.

Kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ u Pančevu je počela jutros podelom narandžastih marama zaposlenim ženama u Uslužnom centru u Gradskoj upravi i ostalim javnim službama. Zvanična boja ove kampanje je narandžasta boja koja simbolizuje borbu žena i devojčica za svetlu budućnost.

Pročitajte još:

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.