Pančevo: Obeležen Svetski dan osoba sa autizmom

PANČEVO – Povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa autizmom, koji se obeležava 2. aprila, uz podršku grada Pančeva deca sa autizmom i njihovi roditelji prisustvovali su projekciji fila „U drugačijem tonalitetu“.

Prikazivanje filma, koji je posvećen deci i odraslima sa oboljenjima iz spektra autizma je organizovalo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, pod pokroviteljstvom supruge predsednika Republike Srbije Tamare Vučić u Zadužbini „Ilije M. Kolarca“.

Dugometražni dokumentarni film se bavi temom istraživanja prihvatanja osoba sa autizmom, tj. potragu novinarke za shvatanjem kako će se društvo ponašati prema njenom sinu kada ona više ne bude tu.

 

Foto: Grad Pančevo

 

Uoči predstavljanja ovog filma gostima se obratila supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić i ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić.

Obeležavanje predstavlja priliku da se istakne važnost razumevanja i prihvatanja osoba sa autizmom, kao i da se podigne svest o stvaranju inkluzivnog društva koje pruža podršku i mogućnosti svima.

 

Foto. Grad Pančevo

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.