Pančevo: Grupna izložba radova iz radionice Ljiljane Rivić „Oživeli snovi“

PANČEVO – Grupna izložba mozaika nastalih na radionicama mozaika Ljiljane Rivić „Oživeli snovi“ biće svečano otvorena u četvrtak, 26. januara u 19 časova u Narodnom muzeju Pančevo.

Posle uspešnih izložbi u galeriji Singidunum i Kući Đure Jakšića u Kragujevcu grupna izložba radova Oživeli snovi iz ateljea Ljiljane Rivić gostuje i u Narodnom Muzeju Pančevo.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi dvadeset i tri autora u tehnici mozaika koji su nastali u prethodnih nekoliko godina na radionicama mozaika u ateljeu Ljiljane Rivić.

Na mozaicima koji su rađeni od prirodnog kamena i staklene venecijanske paste, predstavljeni sakralni ali i profani motivi.

Ljiljana Rivić rođena je u Beogradu 1976. godine. Diplomirala je na Akademiji SPC za umetnost i konzervaciju u klasi profesora Zorana Mihailovića 2005.godine na zidnom slikarstvu.

Master studije završava 2012. godine na istom fakultetu u klasi Zorana Mihailovića.

Njeni mozaici se mogu videti u mnogim sakralnim objektima Srbije i Crne Gore, a prvih sto kvadrata mozaika u Kripti Hrama Svetog Save izvela je sa svojom ekipom mozaičara.

Pored sakralnih mozaika, izražava se i kroz svoju poetiku sveta od izmišljene jave gde kamen približava boji i slika sa njim.

Član je ULUPUDS-a od 2009.godne. Živi i radi u Beogradu i Novom Sadu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: