Pančevo: Dve medalje za atletičarke Dinama na Prvenstvu Beograda za pionire

PANČEVO – Takmičarke Atletskog kluba „Dinamo“ iz Pančeva, Selena Kljajević i Ksenija Mrkela, osvojile su dve medalje na Otvorenom prvenstvu Beograda za mlađe pionire održanom 22. januara u atletskoj dvorani u Beogradu.

Ove dve takmičarke ujedno su bile i jedine predstavnice AK Dinamo iz Pančeva na ovom takmičenju.

Prvu medalju osvojila je Selena Kljajević u trci na 800 m.

„Novo ime u pančevačkoj atletici. To je još jedan biser koji će vrlo brzo doći u sam vrh atletike u Srbiji. Izuzetno hrabra devojčica istrčala je od početka do kraja na čelu svoje grupe a na kraju je ipak osvojila treće mesto u ukupnom plasmanu“, kaže njen trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Druga medalja je osvojena u trci na 200 m u kojoj je Ksenija Mrkela osvojila drugo mesto.

„Trčala je prvi put 200m, bila je ubedljivo prva u svojoj grupi ali je devojčica koja je trčala u 16-toj grupi prestigla za 6 stotih delova sekunde. Da su bile u istoj grupi siguran sam da bi Ksenija i u ovoj disciplini bila najbolja što će dokazati na prvenstvu Srbije. Kao što sam i obećao Ksenijin talenat se izražava u svakoj disciplini. I tek će se o njoj pričati. Ponavljam da smo jedini klub iz opštine Pančevo koji se po ko zna koji put jedini vraća sa medaljama sa svih takmičenja. Da li će najzad to neko primetiti“, pita se trener prof. Ljupčo Cvetkoski.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.