Pančevka Milena Mitić na triatlon takmičenju u Emiratima

PANČEVO – U Abu Dabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima minulog vikenda održano takmičenje World Triathlon Championship za AG takmičare. Triatlon klub Tamiš iz Pančeva je na ovoj trci predstavljala Milena Mitić.

Ona je na takmičenju nastupala kao član reprezentacije UAE, zemlje u kojoj već devet godina živi i radi.

Evo kakve utiske o trci Milena Mitić prenosi za TKT „Tamiš“ Pančevo.

Foto: Milena Mitić (privatna arhiva)

 

„Učešća na triatlon takmičenjima u UAE, gde živim i radim poslednjih devet godina, su mi otvorila mogućnost da se kvalifikujem za World Triathlon Championship za AG takmičare na olimpijskoj distanci. Posle niza dobrih rezultata na lokalnom nivou, stigao mi je i poziv da predstavljam tim Emirata na ovom velikom takmičenju. Samo takmičenje je održano na Yas ostrvu, lokaciji poznatoj po održavanju mnogih sportskih i zabavnih manifestacijia u Abu Dabiju. Plivalo se sa meduzama, vozio bajk i trčalo na plus 30 stepeni bez daška vetra, ali to nije umanjilo ugođaj triatlon entuzijastima iz celog sveta da daju svoj maksumum i da se međusobno podržavaju na svakom koraku. Najveći utisak na mene je ostavio veliki broj triatlonaca koji su uveliko zgazili u šestu ili sedmu deceniju života. Meni je ovo bila prva trka na olimpijskoj distanci i pored uobičajene samokritike, kojoj sam sklona, nisam mogla da budem nezadovoljna. Trku sam završila u vremenu 02:44:07 što je u redu za ovakve uslove. Zahvaljujem se svojim prijateljima na podršci u toku takmičenja, mnogo su mi pomogli bodrenjem, oduševili su me svojom energijom“, izjavila je Milena Mitić.

Ove godine Milena Mitić je učestvovala i na nekoliko trka u Srbiji. Osvojila je drugo mesto u AG na prvenstvu Srbije u sprint triatlonu i prvo mesto u AG na prvenstvu Srbije u akvatlonu i time značajno doprinela na TK Tamiš Pančevo bude najuspešniji u plasmanu kupa ST za klubove.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.