logo transparend vojvodina uzivo

Pančevački đaci posetili starčevački muzej i ergelu „Merac“

PANČEVO – Sezona organizovanih poseta starčevačkom muzeju ove godine započela je posetom učenika OŠ „Isidora Sekulić“ iz Pančeva. Oni su u dva navrata, u petak, 22. marta i u utorak, 26. marta, posetili Starčevo predvođeni nastavnicom biologije Ljiljanom Konevski.

Vodiči su ih prvo upoznali sa sadržajem stalne postavke starčevačkog muzeja gde su kroz zanimljive priče više mogli da saznaju o starčevačkoj kulturi, Banatskoj vojnoj granici i današnjem Starčevu.

 

Foto: Starčevačke novine

 

Deca su pogledala i izložbu starih razglednica i zbirku poljoprivrednih alata i mašina. U dvorištu muzeja su obišli repliku neolitskog naselja i videli kako teku radovi na izgradnji nove neolitske kućice.

 

Foto: Starčevačke novine

 

U nastavku je usledila šetnja centrom Starčeva u sklopu koje su deca obišla galeriju „Boem“ i pogledala aktuelnu izložbu, a posetili su i Udruženje žena „Neolit“ gde su razgledali rukotvorine vrednih članica ovog udruženja. Na Trgu neolita upoznati su sa znamenitostima koje ga krase i slikali se.

Isidorci su zatim nastavili put ergele „Merac“ gde su saznali više o uzgoju i rasama konja i družili se i slikali sa ovim plemenitim životinjama.

 

Foto: Starčevačke novine

Ova nova ponuda lokalne zajednice Starčeva za posetu muzeju i ergeli „Merac“ novina je u turističkoj ponudi Starčeva i može biti posebno interesantna za školske ekskurzije, kao što je bila ova učenika viših razreda Isidorine škole iz Pančeva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.