Pančevac krijumčario migrante preko Drine: Preti mu do 10 godina zatvora

PANČEVO – Više javno tužilaštvo u Pančevu je dana 7.2.2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog M.P. (rođen 1975. godine) iz Pančeva, zbog postojanja opravdane sumnje da je dana 4.11.2016. godine, zajedno sa Pantović Milenkom iz Pančeva i Jereminov Dejanom iz Kovina, protiv kojih je postupak pravnosnažno okončan osuđujućim presudama, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist omogućio nedozvoljen prelaz granice Republike Srbije i Bosne i Hercegovine kao i nedozvoljen boravak i tranzit u ovim državama grupi od 14 lica, poreklom sa područja Sirije i Iraka, koja nemaju važeće putne isprave.

Kako se u saopštenju navodi, okrivljeni se tereti da je zajedno sa osuđenima za ukupan iznos od 1.800 evra prevezao migrante kombi vozilom od Beogradskog sajma do obale reke Drine, gde je nepoznato lice prevezlo migrante čamcima na teritoriju Bosne i Hercegovine i smestilo ih u kuću na području grada Zvornika. Nakon toga bi okrivljeni i osuđeni kombi vozilom prešli u Bosnu i Hercegovinu, prevezli migrante od mesta gde su bili smešteni do područja grada Bihaća, u blizini državne granice sa Republikom Hrvatskom, te im je okrivljeni pokazao put gde bi pešice prešli državnu granicu na mestu gde to nije dozvoljeno, ali su migranti bili otkriveni od strane službenika Granične policije Bosne i Hercegovine.

Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi kao saizvršilac za koje je u vreme izvršenja krivičnog dela bila propisana kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.