Pančevac Aleksandar Alimpić izlaže u „Kući Đure Jakšića“ u Beogradu

PANČEVO – „Kazivanja šarenog leptira” naziv je izložbe slika Pančevca Aleksandra Saše Alimpića koja će biti otvorena u subotu, 7. maja, u 18.30 sati, u Kući Đure Jakšića u Skadarskoj 34 u Beogradu.

Izložbu „Kazivanja šarenog leptira” u Kući Đure Jakšića možete pogledati do srede, 18. maja.

„Radovi koje ovog puta izlažem nastali su u prethodnih nekoliko godina, od 2018. godine pa do ove. To su pretežno reminiscencije koje odišu monumentalnošću, kako po veličini tako i po likovima. Rađene su većinom akrilom i kombinovanim tehnikama. Sam naziv izložbe „Kazivanja šarenog leptira” simbolizuje život u odnosu na večnost i čovečanstvo. Bića koja se preobražavaju od larve do šarenih leptira, koja ujedno kratko žive, jesu čar moje imaginacije. Leptir doživljava moj život. Tako se kroz moja dela protežu razne marionete, karakondžule, sveci, bande i ostala bića“, kaže autor o ovoj izložbi.

 

Alimpić je rođen u Pančevu 1966. godine, a prvi kontakt sa slikarstvom i prvo obrazovanje stiče još 1992. godine u ateljeu čuvenog pančevačkog slikara Čedomira Kesića. Zavidan talenat i posvećenost dovode ga i do Akademije za živopis i konzervaciju Srpske pravoslavne crkve u Beogradu. Od tada, pa do danas bavi se slikarstvom.

Radio je na oslikavanju nekoliko pravoslavnih hramova, u Orahovcu, Sakulama, Sefkerinu, a samostalno je oslikao crkvu Sv. Arhangela u Hajdučici.

Do sada je imao pet samostalnih izložbi, a učestvovao je i na više desetina grupnih. Redovni je učesnik likovnih kolonija širom države.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: