logo transparend vojvodina uzivo

,

Pančevac Aleksa Rakonjac osvojio zlatnu medalju i postavio novi juniorski rekord

PANČEVO – Aleksa Rakonjac iz Pančeva, član Streljačke družine Pančevo 1813 minulog vikenda u Novom Sadu osvojio je zlatnu medalju i postavio novi juniorski rekord u finalu Kupa SS Srbije malokalibarskim sportskim oružjem za juniorske i seniorske kategorije po A programu.

Na ovom takmičenju nastupilo je pet takmičara iz SD „Pančevo 1813″.

Aleksa Rakonjac je osvojio zlatnu medalju sa rezultatom od 588 krugova, malokalibarskom puškom u trostavu sa 3×20 metaka u kategoriji juniora i ušao u finale seniora na drugoj poziciji, vodio tokom klečećeg i ležećeg stava, ali mu je ruka zadrhtala u stojećem stavu, te je ostao bez seniorske medalje i morao da se zadovolji četvrtim mestom, što je takođe veliki uspeh.

Aleksa je ovim rezultatom postavio novi juniorski državni rekord u disciplini trostav 3×20 malokalibarskom puškom i dokazao da je ubedljivo najuspešniji junior, s obzirom da je postavio ove godine i novi juniorski rekord vazdušnom puškom i bio član juniorske ekipe koja je postavila takođe novi rekord.

Iva Rakonjac je osvojila deveto mesto u kategoriji juniorki u trostavu 3×20 metaka malokalibarskom puškom sa dobrim rezultatom od 571 krug.

U novoj disciplini malokalibarskim standardnim pištoljem u finalu od 10 seniora su nastupila sva tri takmičara Streljačke družine „Pančevo 1813“, a najuspešniji je bio Gabriel Dautović koji je osvojio sedmo mesto sa 486 krugova, a slede Velimir Ninković sa 474 i Bojan Zorić sa 469 krugova.

Za dve nedelje će ovih petoro takmičara nastupati na međunarodnom takmičenju Grand prix Novog Sada, a potom na Prvenstvima Srbije za juniore i seniore posebno.

Pročitajte još:

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.