Palačinke bez brašna i mleka koje su zdravija verzija omiljene poslastice

Polako ulazimo u jesenju sezonu, koja unosi promene na raznim poljima, ali i na trpezu. Kako je bundeva jedna od namirnica koja obeležava jesen, odlučilo smo da vam predstavimo recept za palačinke, koje su ne samo ukusne, već i zdrave.

Potrebno je:

zrela banana
200 grama kuvane hokaido bundeve
3 jaja
100 grama mlevenih oraha
kašičica ekstrakta vanile
prstohvat soli
4 kašike kokosovog ulja

Priprema:

Bundevu zgnječite viljuškom ili je u blenderu ispasirajte u „pire od bundeveˮ. Bananu ogulite i takođe izgnječite viljuškom. Pomešajte pire od bundeve, zatim umućena jaja, orahe, ekstrakt vanile, so i dve kašike kokosovog ulja. Sve dobro izmešajte da dobijete ujednačenu smesu. U tiganju zagrejte preostalo kokosovo ulje. Zatim, ređajte palačinke od bundeve. Pecite palačinke oko tri minuta sa svake strane dok ne dobiju lepu zlatnosmeđu boju. Pripremljene palačinke poslužite s javorovim sirupom, voćem, namazom, orašastim plodovima ili drugim dodacima po ukusu.

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još: