Pajtićevom saradniku određen pritvor: Optužen da je silovao devojku (21)

HRONIKA – Pritvor mu je određen po tri osnova – opasnost od bekstva, uticaj na svedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela

Srđanu Egiću određen je pritvor do 30 dana, nakon što je u Višem javnom tužilaštvu izneo odbranu pred sudijom, zbog optužbi da je silovao devojku (21) iz Kule.

Bivši funkcioner Demokartske stranke u Novom Sadu i blizak saradnik Bojana Pajtića, Srđan Egić (42) osumnjičen je da je 8. marta silovao devojku (21) iz Kule.

Nezvanično, devojka je u policiji rekla da se sa Egićem upoznala preko Fejsbuka i da ju je on pozvao na piće uz obećanje da će joj pomoći da pronađe stan i posao.

Po prijavi, policija je obavestila tužilaštvo o čitavom slučaju, a nekadašnji funkcioner Demokratske stranke je potom uhapšen i najpre mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Oštećena devojka je obavila ginekološki pregled.

Ko je uhapšeni političar?

Srđan Egić je od 2008. do 2013. godine bio je direktor Slobodne carinske zone Novi Sad AD kada ga je smenila vladajuća Srpska napredna stranka.

Od 2009. do 2012. godine bio je volonterski savetnik tadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića (DS) a od 2014. do 2016. godine bio je direktor Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

Bio je na listi Ujedinjene demokratske Srbije na parlamentarnim izborima 2020. godine, koalicije koju su osnovali SRBIJA 21 i Vojvođanski front predvođeni Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Strankom moderne Srbije i Građanskim demokratskim forumom.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.