logo transparend vojvodina uzivo

Padaju cene polovnih automobila u Nemačkoj

Ovaj pad cene polovnih automobila, iako relativno mali, utoliko je važniji jer se dogodio u jesen, kada je već uobičajeno velik promet u trgovini vozila, nakon letnjeg zatišja

Autoscout24, jedan od najvećih evropskih internet portala specijalizovanih za oglašavanje polovnih automobila, objavio je da je nastavljen trend pada cena polovnih vozila, uprkos činjenici da je u padu i njihova ponuda.

Tako je prema njihovom AGPI indeksu prosečna cena polovnog vozila 27.635 evra, što je jedan posto manje nego prethodnog meseca. S druge strane, nešto je porasla prosečna cena električnih vozila – za 1.2% – ali potražnja za njima čak je 16 posto manja nego prošlog meseca.

Kako navodi Index.hr, ovaj pad cene polovnih automobila, iako relativno mali, utoliko je važniji jer se dogodio u jesen, kada je već uobičajeno velik promet u trgovini vozila, nakon letnjeg zatišja.

Inače, najveći pad cena je primećen u kategoriji luksuznih vozila, a najviše su pojeftinila vrlo mlada i ekstremno stara vozila.

Treba naglasiti da je ovo već sedmi mesec zaredom da cene polovnih vozila padaju, nakon kulminacije koja se dogodila u martu ove godine. U tom periodu AGPI indeks je pao s 29.180 evra na već pomenutih 27.635, što je manje za popriličnih 5.3%.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.