Ozelenjavanje Novog Sada, 47 novih stabala jasena, lipe i liriodendrona na Bulevaru Evrope, Rumenačkoj i ulici Branimira Ćosića

NOVI SAD – Još 41 jasen posađen je danas na Bulevaru Evrope. Sadnice su posađene od raskrsnice kod Higijenskog zavoda prema Rumenačkom putu. Pre dva dana posađeno je 38 stabala na potezu od kružnog toka kod Rumenačke ulice do auto-puta.
Foto: Gradsko zelenilo

U „Gradskom zelenilu“ kažu da je svih 79 jasenova na Bulevaru Evrope posađeno u okviru redovnog programa unapređenja zelenila u Novom Sadu, koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Foto: Gradsko zelenilo

Radnici „Gradskog zelenila“ su posadili i tri liriodendrona u Rumenačkoj ulici, a u ulici Branimira Ćosića posađene su tri odrasle lipe, koje su kamionom vadilicom presađene iz starog rasadnika.

Foto: Gradsko zelenilo

Pored toga, na Beogradskom keju i stambenim blokovima Živka Radovanovića – Braće Dronjak – Anđe Ranković – Stevana Hristića; Partizanskih baza – Anđe Ranković – Stevana Hristića; škola Žarko Zrenjanin – Despota Stefana – Balzakova, stambeni blok Narodnog fronta – Banović Strahinje – Ive Andrića.

Foto: Gradsko zelenilo

Kod mosta Duga i gimnazije Svetozar Marković, okopavano je i plevljeno dvogodišnje cveća, pereni i šiblje, a u ulici vojvode Šupljikca i stambenim blokovima Anđe Ranković i Antona Urbana orezivano je ukrasno šiblje. U Novom parku zaštitnim prepratima tretirani su ruže, šiblje i nisko drveće.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.