Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

NOVI SAD – Stigli smo do poslednje nedelje u martu mesecu. Uzbudljiva nedelja je pred nama.

Evo šta nas očekuje ove nedelje u našem gradu:

Srđan Slijepčević „Stand up comedy 18+“ 26. marta u pozorišnom klubu Trema

Srđan Slijepčević svojim urnebesnim nastupom će nasmejati sve starije od 18+ u nedelju 26. marta od 21:00 čas u pozorišnom klubu Trema.

Predstava “18+” sa sobom nosi i teme koje se retko pričaju javno, a svima su nam poznate. Kroz predstavu se provlačenje teme iz detinjstva, odrastanja, pa sve do danas.

Šta je iz tog ili ovog perioda najteže razumeti? Kada je bilo komplikovanije? Kako se ponašati kao režiser? Koliko su lektire uticale na odrastanje? Šta je sve potrebno imati na prvom dejtu?

To su samo neka od pitanja na koje će Srđan dati svoja viđenja u predstavi “18+”.

Karte možete kupiti na svim „Gigstix“ prodajnim mestima i onlajn.

Nastup „Da, to su bili dani“ Svečana sala NIS-a, 27. marta od 20:00 časova

Publika će moći da uživa u stihovima naših znamenitih pesnika, kao i u različitim muzičkim žanrovima, od šansone, rock n rolla do domaćeg i stranog evergrina. Tom muzičko – poetskom građom umetnici će pokušati, kako kažu, da umiju i odbrane ove naše dane, te uoči nastupa poručuju.

„Naš muzičko-poetski kabare jeste pokušaj da uočimo srodnost različitih muzičkih i poetskih tradicija, ovaploćenih kroz baštine raznih stvaralaca, i da se u ovim danima prisetimo šta je nekada, ne tako davno, značilo govoriti i pevati za sva vremena. Muzika i poezija su jezici kojima je čovek najživlje oglasio ono najtananije u tajni svoga postojanja. Od toga koliko smo kadri da taj glas čujemo i prepoznamo, koliko smo mu saglasni, zavisi i to kako se oglašavamo u svom trajanju“.

Pored Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića na sceni su Nina Ćosić i Voja Savić.

Kabare se izvodi od 2004. godine.

27. marta se obelažava Svetski dan pozorišta I tim povodom glumci će pročitati proglas koji će se čitati na svim pozorišnim scenama širom sveta.

Predstava „Udarna vest“ u Novosadskom pozorištu 28. marta od 19:00 časova

Kada bi slika sveta iz udarnih vesti bila istinita, svet bi odavno prestao da postoji!

Predstava UDARNA VEST bavi se fenomenologijom medija masovnih komunikacija u savremenom društvu, s posebnim fokusom na odnos medija i straha, odnosno – na medijski generisanu paranoju i neurozu čoveka danas. Polazeći od pitanja: zašto su udarne vesti uvek loše, predstava se razvija u dinamičnu, tragikomičnu inscenaciju studije o prirodi savremenih medija i njihovom uticaju na psihu pojedinca, kao i na društvene obrasce ponašanja. Na lično i kolektivno. Intimno i masovno.

Analizirati medije, znači analizirati savremeno društvo i načine na koje ga spoznajemo.

Pozorišna predstava „Drž’ – ne daj“ u Gimnaziji Laza Kostić, 28. marta

O predstavi

“Drž ne daj“ je priča dvoje mladih koji su rešili da njihova veza postane brak.

Od momenta kada se dvoje mladih ljudi odlučuju da zajedno provedu život, do jutra posle prve bračne noći, dešavaju im se stvari za koje su miislili da uvek neko drugi doživljava i da se to njima ne može dogoditi.

Upoznavanje porodica, spiskovi, odabir haljine, torte, muzike, gostiju, sale… samo su neke od prepreka koje na duhovit način prikazuje predstava „Drž’ ne daj“.

Pitanje je da li će mladenci uspeti da se izbore sa svim običajima i pravilima koje „kako Bog zapoveda“ treba obaviti i da li će moći da izbalansiraju tanku granicu između paganskog i urbanog.

Ulaznice za predstavu možete kupiti na svim „Gigstix“ prodajnim mestima, kao i onlajn.

Svečana premijera filma „Munje: Opet!“ 30. marta u bioskopu „Arena Cineplex“

Foto: Arena Cineplex

Svečana premijera filma “Munje: Opet! “, uz prisustvo dela glumačke i autorske ekipe, zakazana je za četvrtak, 30. mart u 20:00 časova u bioskopu Arena Cineplex.

Nastavak kultnog ostvarenja “Munje”, ponovo u režiji Radivoja Raše Andrića, stiže na veliko platno bioskopa Arena Cineplex.

Prošle su godine, a kod Popa i Mareta sve je isto: nema devojaka, nema keša, nema ni doživljaja. Kao i uvek, ne razumeju se sa svetom i novom muzikom koja vlada. Gojko cveta, kralj je Beča i uspešni muzički producent. Upravo je izbacio novi hit pevačice Mile Sile. Međutim, deo pesme je „pozajmljen“ od školskih drugara. Istovremeno velikodušni Gojko organizuje proslavu godišnjice mature u Beču jer većina odeljenja živi po svetu. Zna se ko jedini nije pozvan! Stare rane se ne zaboravljaju. Pop i Mare, bledi kao kreč, moraju u Beč. Na putu će sresti mlade šampione hemijea i razne koloritne osobe/spodobe, među kojima i bivšu razrednu Smilju Torturu.

U glavnim ulogama: Boris Milivojević, Sergej Trifunović, Ivana Zečević, Jelisaveta Seka Sablić, Nikola Đuričko…

Ulaznice su u prodaji.

Grupa „Zoster“ u novosadskoj Hali 2, 31. marta

Foto: Hala 2

,,Najgori” od najboljih je završen i uskoro će biti objavljen, a uz to Novi Sad će biti jedna od prvih stanica na putovanju kojim će uživo promovisati novi, željno i dugoočekivani album.

Bosanskohercegovačka grupa iz Mostara, jedna od najpopularnijih u regionu, Zoster, 31. marta nastupiće u Hali 2 Novosadskog sajma, mestu prepoznatljivom po dobrom provodu i značajnim kulturnim dešavanjima. Novi album ,,Najgori” glavni je povod najmasovnijeg druženja sa Novosađanima do sada.

Zoster smatra da je reggae muzika prikladna za ova trusna područja u kojima je doza agresivnosti čak i u muzici previše. Grupa stoga prenosi poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, ljubavi, te ponekad i edukacije.

Ulaznice za koncert, svi zainteresovani mogu kupiti, po ceni od 1000 dinara/1500 dinara, na svim Gigstix prodajnim mestima, kao i onlajn putem sajta gigstix.com.

Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva “Sjaj” od 31. marta do 3. aprila na Novosadskom sajmu

Međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva “Sjaj” je jedinstvena priredba, posvećena pre svega stručnoj publici, koja se organizuje u cilju unapređenja poslovnih kontakata i razmene iskustava, kako sa izlagačima iz Srbije, tako i sa profesionalcima iz oblasti zlatarstva i časovničarstva iz inostranstva. Pored promocije nakita i časovnika, Izložba je prilika i za predstavljanje novih tehnologija u obradi plemenitih metala, dragog i poludragog kamenja i izrade nakita i časovnika, kao i povezivanje naučnih segmenata s praktičnim primenama u uže stručnim oblastima kao što su juvelirstvo i gemologija.

Sve detalje i program manifestacije možete pogledati na sajtu organizatora.

Ovonedeljni repertoar Srpskog narodnog pozorišta

Foto: Gradske info

OVDE pogledajte repertoar Srpskog narodnog pozorišta za ovu nedelju.

Ovonedeljni repertoar Pozorišta mladih

Foto: Gradske info

OVDE pogledajte repertoar Pozorišta mladih za ovu nedelju.

UŽIVAJTE!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: