Ovo sigurno niste probali: Domaći hleb od ananasa i slanine

Savršen recept koji morate probati.

Sastojci:

170 ml punomasnog mleka
75 ml biljnog ulja
1 i 1/2 kačičice meda
3 velika jaja
2 i 1/2 kašičice praška za pecivo
1 kašičice soli
1/2 kašičice mlevenog bibera
240 g ananasa u konzervi (narezane na kockice)
250 g slanine (narezane na kockice)
290 g brašna
prstohvat soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Premažite kalup za hleb maslacem. Obložite dno listom papira za pečenje. U velikoj zdeli umutite mleko, ulje, med i jaja. Dodajte prašak za pecivo, so i biber, pa dobro promešajte sastojke da se svi sjedine.

U drugoj zdeli dobro pomešajte brašno,ananas i sitno seckanu slaninicu, a zatim sve sjedinite sa prvobitnom smesom.
Nakon što ste sve sastojke sjedinili, pecite hleb na 150 stepeni, oko 30 minuta. Ukoliko testo bude “živo”, dopecite ga.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: