Ovo nije samo napad na Novaka lično, već i na planetarni sport: TSS zvaničnim saopštenjem poziva zvaničnike da se zauzmu za Noleta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Teniski savez Srbij euputio je podršku i ostalim srpskim predstavnicima

Učešće Novaka Đokovića na ovogodišnjem Australijan openu pod velikim je znakom pitanja. Na konačnu odluku Australijanaca moraćemo da sačekamo do večeras, nešto posle 22 sata, a teško je nagovestiti u kom smeru će se odvijati ceo slučaj.

U međuvremenu, oglasio se i Teniski savez Srbije, čije saopštenje prenosimo u celosti:

– Teniski savez Srbije čvrsto podržava našeg šampiona Novaka Đokovića u borbi sa australijskim vlastima na pravo da zaigra na Australija openu, prvom od četiri gren slem turnira u 2022. godini. Presedan u svetu tenisa, koji je uvek važio za džentlmentski sport, da se političkom i sudskom odlukom aminuje učešće devetostrukog šampiona Australije na turniru je neprihvatljiv za kompletan sportski svet na planeti i kosi se sa svetim olimpijskim principima, koji su dobro poznati i domaćinima turnira, kao organizatorima Olimpijskih igara.

Podsećamo, najbolji teniser sveta Novak Đoković je validno ispunio sve propisane zahteve i pravila organizatora Australija opena i države domaćina za učešće na turniru, što je posle nezabeleženog tretmana od strane australijskih predstavnika vlasti prema nekom sportisti, potvrđeno i odlukom suda iste te zemlje. Novo povlačenje vize, izazvano političkim pritiscima, dovelo je i do novog povlačenja ne samo srpskog, nego i svetkog sportskog asa po sudovimam i pritvorima. Epilog još ne znamo, ali verujemo da neko ko je sve pobede ostvario na terenu, jedinom mestu gde nikakvi spinovi, osim igračkih, pravilima dozvoljenih, ne pomažu i ko je zvanje najboljeg tenisera svih vremena zaslužio baš reketom na mreži, može samo trijumfalno da završi i ovo učešće u Australiji.

Teniski savez Srbije poziva sve svetske teniske i sportske institucije da se zauzmu za odbranu integriteta sporta, jer ovo nije napad samo na Novaka Đokovića lično nego i na planetarni sport.

Teniski savez Srbije u kontaktu je sa svim teniskim, svetskim institucijama po pitanju ovog slučaja i nastavlja da podržava Novaka Đokovića, kao i sve srpske tenisere koji nas predstavljaju i čine ponosnim na domaćoj i međunarodnoj sceni – navodi se u saopštenju TSS-a.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: